انواع بلوک سیمانی

چرا بلوک سیمانی گزینه مناسبی برای ساختمان است

چرا بلوک سیمانی گزینه مناسبی برای ساختمان است

بلوک سیمانی

بلوک سیمانی از مصالح ساختمانی پیش‌ساخته محسوب می‌شود که در حال حاضر پرکاربردترین و اصلی‌ترین بلوک در صنعت ساخت و ساز به شمار می‌روند. این قطعات در اندازه و ابعاد مختلفی موجودند که کاربردهایی متنوع دارند.

قبل‌تر در خصوص بلوک سفالی نوشته‌ای منتشر کردیم، حال در ادامه با ما همراه باشید تا ویژگی‌ها و خصوصیات بلوک سیمانی را بررسی کنیم.

مواد اولیه و روش تولید

این نوع بلوک از ترکیب شن، ماسه و سیمان پرتلند با آب در ابعاد مختلف ساخته می شود که به منظور کاهش وزن در مدل بلوک سیمانی سبک پوکه صنعتی یا پوکه معدنی جایگزین شن و ماسه می‌گردد.

بلوک استاندارد و سالم باید سطحی یک دست و صاف و چسبنده و ساختاری مستطیل شکل داشته باشد. دما و شرایط محیطی اجرای آن مهم است.

ماشین آلات تولید بلوک سیمانی از قالب‌های کوچک سنتی و ماشین های دستی تا دستگاه‌های تولید بلوک سیمانی نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک را شامل می‌شود.

یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از ورود صداهای بیرون از ساختمان استفاده از بلوک سبک سیمانی است. این بلوک ها می‌توانند تا 56 دسی‌بل از صدای محیط را کم کنند.

بلوک سیمانی
بلوک ساختمانی سبک

انواع بلوک سیمانی

بلوک های سیمانی به شکل مکعب مستطیل هستند و سطح آن‌ها به راحتی به ملات می‌چسبد. این بلوک‌ها هم به صورت باربر و هم به صورت غیر باربر در دیوارهای داخلی و خارجی، سقف های تیرچه بلوک، تیغه ها و سایر بخش های ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.

بلوک متراکم از سختی و مقاومت بالایی برخوردار است و برای ساخت دیوارهای اصلی ساختمان استفاده می شود. بلوک متراکم سبک به نسبت بلوک های متراکم دیگر، مقاومت کمتری دارد و وزن آن سبک تر است. بلوک اسفنجی نیز سبک ترین نوع بلوک سیمانی است که از خاصیت عایق بندی بالا برخوردار هستند.

انواع این بلوک‌ها با توجه به وزن حجمی آن‌ها تقسیم می‌شوند. در این روش بلوک‌ها به دو دسته بلوک سنگین و بلوک سبک تفکیک گردیده‌اند.

وزن مخصوص بلوک رده ۲/۲ باربر 2000 تا 2200 کیلوگرم بر مترمکعب و بلوک بابر رده ۴/۲ باربر 2200 تا 2400 کیلوگرم بر مترمکعب است و در صورتی که وزن مخصوص بلوک از 2000 کیلوگرم بر مترمکعب کمتر باشد آن را در دسته بلوک غیر باربر سبک دسته‌بندی می‌کنند.

1. بلوک سنگین

با چگالی بالای 2000 کیلوگرم بر مترمکعب:
این نوع بلوک‌ها با شن و ماسه، پر می‌شوند و به همین دلیل وزن سنگینی دارند. این بلوک‌ها ابعاد بزرگتری نسبت به سایر انواع بلوک‌ها دارند و به خاطر وزن بیشترشان در سازه بنایی یا ساخت دیوارهای محوطه به کار می‌روند و در دسته بلوک‌های باربر قرار می‌گیرند.

توجه داشت هرچه وزن بلوک بیشتر باشد تاب فشاری آن نیز بیشتر است.

2. بلوک سبک

با چگالی کمتر از 2000 کیلوگرم بر مترمکعب:
بلوک سبک یا بلوک پوکه‌ای از ریزدانه‌ پوکه‌ معدنی (مقاوم‌تر از صنعتی) یا صنعتی (با نام تجاری لیکا) ساخته می‌شود و یا اینکه در حین تولید به واسطه‌ واکنش‌های شیمیایی، حباب‌هایی در ساختار آن پدید می‌آید که آن را سبک وزن می‌کند. از این بلوک‌ها در سقف‌های تیرچه بلوک استفاده می‌شود. با وجود کاهش وزن در بلوک‌های سبک، مقاومت در این نوع بلوک‌ها آن قدرها هم کمتر از بلوک‌های معمولی نیست. این بلوک‌ها انواع مختلفی دارند:

درجه بندی بلوک‌های سبک بر حسب چگالی
    • بلوک سبک رده یک با چگالی حدود 500 تا 700 کیلوگرم بر مترمکعب
    • بلوک سبک رده دو با چگالی حدود 700 تا 1000 کیلوگرم بر متر مکعب
    • بلوک رده سه با چگالی 1000 تا 1700 کیلوگرم بر متر مکعب
    • بلوک رده چهار (بلوک‌های نیمه سبک) با چگالی 1700 تا 2000 کیلوگرم بر مترمکعب
تولید بلوک سیمانی
بلوک سیمانی سبک

مزایای بلوک سیمانی

  • برخی انواع بلوک‌های سیمانی وزن سبکی دارند و استفاده از آن‌ها وزن سازه را کاهش می‌دهد.
  • بر اساس آزمایش‌های مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مقدار U به دست آمده در 15 سانتی متری آن مطابق مبحث 19 ملی ساختمان (قسمت صرفه جویی در مصرف انرژی) می‌باشد.
  • بلوک سیمانی سبک سه جداره سایز 15 در نتایج بخش آکوستیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی میزان کاهش صوت به مقدار 48 db را فراهم کردند.
  • مقاومت فشاری بالایی دارند
  • بلوک سبک سیمانی استاندارد به علت دارا بودن سطح زبر و خشن، انواع اندودهای متداول همانند ماسه سیمان، گچ و خاک را به خود جذب نموده و با ضخامت کم‌تر قابل اجرا می‌باشد.
  • بلوک سبک سیمانی استاندارد به دلیل پوسته بتنی خود ویژگی‌هایی نظیر سوراخ کاری، شیار زنی، برش به راحتی بوده و کم‌ترین پرت و دور ریز را داراست.
  • سرعت دیوار چینی و ساخت سازه بنایی با آن‌ها بسیار بیشتر از آجر یا قطعات کوچک‌تر مشابه است.

معایب بلوک سیمانی

  • دوام کم در مقابل رطوبت و انتقال آن.
  • ضایعات زیاد در زمان حمل و نقل و ساخت دیوارها یا سقف‌ها.
  • استحکام کم در ارتفاع بالای 3 متر دیوار.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Telegram

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه