اجرای بلوک گچی

کاربرد بلوک گچی پیش ساخته و مزایای آن

کاربرد بلوک گچی پیش ساخته و مزایای آن

بلوک گچی

بلوک گچی یا دیوار گچی پیش ساخته مدلی است که در کارخانه از ترکیب گچ دانه ریز (بتا) و گاهی گچ معمولی و در برخی موارد از الیاف و افزودنی‌های دیگری جهت استحکام دیوار پیش ساخته و آب تولید می‌گردد.

همانطور که در مقاله معرفی انواع بلوک از این نوع نام بردیم حال می‌خواهیم با جزئیات بیشتر آن را بررسی کنیم.

بلوک گچی سبک نوعی از بلوک‌های گچی است که با استفاده از مواد افزونی و ترکیباتی که در ساخت و تولید آن به کار برده می‌شود، تا حد امکان وزن آن را پایین می‌آورند. استفاده از بلوک گچی سبک می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. افزایش سرعت اجرا و در نتیجه کاهش هزینه از جمله این مزایا هستند.

دوغاب گچ آماده شده برای بلوک‌های گچی پیش ساخته را درون قالب‌های لاستیکی انتقال می‌دهند و پس از خروج از قالب‌ها به خشک کن منتقل می‌شوند تا رطوبت آن کاملا خارج گردد.

دیوارهای گچی در ابعاد 666 میلیمتر در 500 میلیمتر با ضخامت 60، 70، 80 و یا 100 میلیمتر به صورت استاندارد ساخته می‌شوند و دارای فاق و زبانه برای اتصال بهتر بلوک‌ها به هم هستند به طوری که هر سه بلوک مساحت یک متر مربع را پوشش می‌دهند.

دیوار‌های گچی پیش ساخته معمولی به طور کلی در ساخت و ساز خشک مثل پارتیشن‌ها یا دیوارهای جداکننده، دیوارهای پوششی و سقف‌های کاذب استفاده می‌شود. این پانل‌ها در محیط‌های خشک و بدون خطر آتش سوزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بلوک گچی پیش ساخته
دیوار گچی پیش ساخته

نصب و اجرای بلوک گچی

برای نصب بلوک گچی و اجرای دیوار گچی پیش ساخته ابتدا محل نصب دیوار را به طور دقیق اندازه‌گیری و علامت گذاری کرده، سپس در محل مورد نظر ملات ریخته و کمی پس از سفت شدن و شمشه گیری و هموار شدن سطح آن، اقدام به کار گذاری بلوک‌های گچی می‌شود.

در این مرحله بهتر است فاق (کام) آن به طرف بالا باشد. برای این منظور باید زبانه دیوار در ردیف اول به وسیله اره بریده شود و سپس با استفاده از ملات یا چسب ساخته شده، عملیات نصب و اجرای دیوار انجام گردد.

جهت اتصال دیوار به دیوارهای پیرامون ابتدا از نوار لرزه گیر و عایق بندی استفاده نموده و سپس توسط شاخک‌های اتصال اقدام به نصب می‌شود.

پس از پوشاندن فاق (کام) بلوک‌های زیرین توسط ملات، بلوک‌های ردیف‌های بعدی چیده شده و به کمک چکش لاستیکی قطعات به یکدیگر محکم می‌شوند. ملات‌های بیرون آمده از درزها جمع شده و درز‌ها تمیز می‌شوند.

توصیه می‌شود که آخرین ردیف بلوک‌ها از ناحیه فوقانی (محل اتصال به سقف)، به طور اریب بریده شده تا از یک سو نیروی وارده از سقف به سمت بیرون انتقال یابد و از سوی دیگر نصب به آسانی صورت پذیرد، پس از آن محل خالی مانده با ملات مخصوص پر می‌شود.

در صورتی که ابعاد محل مورد استفاده از ابعاد دیوار گچی کوچک‌تر بود می‌توان با یک اره چوب بری قطعه مورد نظر را سایز کرده و در محل خود قرار داد.

اشکال مختلف بلوک گچی

پنل‌های گچی آماده جهت ساخت دیوار گچی به دو شکل تو پر و سوراخ دار تولید می‌شود. پنل‌های سقفی نیز بیشتر به جهت زیبایی استفاده می‌گردد و طراح‌های مختلفی دارد.

مدلی از پنل‌های گچی دیواری پیش ساخته طراح دار نیز در بازار برای نمای داخلی موجود است که به پنل گچی سه بعدی شناخته می‌شود.

این پنل‌ها از مخلوط گچ سفید کاری با آب به اضافه الیاف جهت بالا بردن استحکام و عدم ایجاد تخریب ظاهری در گچ درون قالب‌های لاستیکی و سلیکونی تولید می‌شوند.

اشکال هندسی متنوع این پنل‌ها و همچنین سهولت استفاده و سرعت نصب بالا باعث محبوبیت پنل‌های گچی سه بعدی گردیده است.

پنل‌های گچی پیش ساخته سه بعدی در بسته بندی‌های مشخص از لحاظ تعداد یا متاراژ برای پروژه ارسال می‌گردد. نصاب در مرحله مونتاژ لبه پنل‌ها به وسیله رنده هموار می‌کند و با کمک چسب مخصوص پنل‌ها در کنار هم به دیوار می‌چسباند. نوع دیگری از پنل گچی پیش ساخته برای تزئین سقف نیز تولید می‌گردد.

 

پنل گچی سه بعدی
بلوک گچی سه بعدی

مزایای بلوک گچی پیش ساخته

  • صرفه جویی اقتصادی با قیمت ارزان دیوار گچی نسبت به صفحات گچی روکشدار.
  • کاهش ضخامت دیوار و استفاده بهینه از فضای در دسترس.
  • کاهش وزن بنا با حذف دیوار چینی و ملات سنگین.
  • پایداری در برابر حریق. کاهش ضریب انتقال حرارت و صوت نسبت به سفال.
  • ارزانتر از تیغه و گچ کاری.
  • نصب سریع و آسان بدون نیاز به مهارت فنی خاص.
  • حداقل پسماند و دور ریز.
  • حذف عملیات گچ و خاک.
  • مقاومت بیشتر نسبت به گچ کاری سنتی.

معایب بلوک گچی

  • کم بودن مقاومت کششی و فشاری بلوک گچی
  • این نوع بلوک‌ها برای دیوارهای خارجی ساختمان استفاده نمی‌شود.
  • ضریب هدایت حرارتی بلوک گچی 0/5 محاسبه می‌شود درنتیجه دیوار آن مقاومت حرارتی بسیار کمی داشته و نمی‌تواند انرژی مصرف شده در ساختمان را ذخیره کند.
  • نفوذ نم و رطوبت در بلوک گچی زیاد بوده و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان را نمی‌تواند رعایت کند.

جمع بندی

بلوک گچی معمولی یا بلوک گچی سبک که در ساخت دیوارهای گچی که استفاده می‌شود علی رغم همه مزایایی که دارد از یک سری معایب نیز رنج می‌برند که در بالا به آن‌ها پرداخته شد. در هر صورت این بلوک‌ها تحت شرایط مختلفی می‌توانند بهترین گزینه برای دیوارکشی باشند.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Telegram

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی وب سایت فیبوتک
بهترین راه‌کارهای طراحی وب سایت

مقالات پیشنهادی

آخرین دیدگاه‌ها

دسته بندی‌ها

مشاوره، طراحی و اجرا خط تولید بلوک سیمانی
خط تولید بلوک سیمانی

نوشته‌های مشابه