یکی از ماشین آلاتی که برای تولید بلوک سیمانی در خط تولید بلوکهای ساختمانی استفاده میشود دستگاه بلوک زنی دستی است که در این مقاله ویژگیها و کاربرد آن را شرح میدهیم.
بلوک سیمانی چگونه تولید میشود
در فرآیند تولید بلوک سیمانی ساختمانی پس از اختلاط سیمان و سنگدانهها (عموما ماسه به جهت تولید بلوک سنگین و پوکه معدنی یا لیکا برای تولید بلوک سبک) با آب و در برخی موارد افزودنیهای بتن، ملات آماده شده با ناری ساز یا همزن به قالبهایی با ابعاد استاندارد منتقل میشوند.
پس از انتقال ملات بلوک سیمانی به قالب با استفاده از لرزش ویبره، مخلوط درون قالب پر میشود و با اعمال فشار پرس این ترکیب فشرده و متراکم میگردد تا شکل پیوسته و واحدی را تشکیل دهد.
سادهترین نوع ماشین مورد استفاده در خط تولید بلوک سیمانی دستگاه دستی میباشد که انواع مختلفی دارد اما از نظر ساختار شبیه به هم هستند.
انواع دستگاه بلوک زنی دستی
در دستگاه بلوک زن دستی از یک صفحه قالب تشکیل شده که با استفاده از شانه یا صفحه فلزی مخالف خود ملات سیمان را فشرده میکند. این مدل دستگاه از تمام مکانیکی تا برقی مدلهای مختلفی دارد و با توجه به سادگی طراحی میتواند به هر شکلی تولید و مورد استفاده قرار گیرد.
تمام مکانیکی
این مدل دستگاه شامل یک قالب و یک صفحه جهت فشرده کرده ملات سیمان است و فاقده ویبره است.
دستگاه تمام مکانیکی دارای یک عدد قالب است که با دست از ملات پر میشود و پس از زدن چند ضربه به عنوان ویبره صفحهای روی ملات قرار داده و با چکش لاستیکی عملیات پرس را انجام میدهند.
نیمه مکانیکی - موتور دار (برقی)
در دستگاه برقی یک یا دو عدد الکتروموتور جهت بالا بردن راندمان کار افزوده شده است.
دستگاه بلوک زنی دستی موتور دار از چند قالب تشکیل شده که به صورت استاندارد دستگاههای 4 و 6 قالبه کاربرد بیشتری دارند
سوالی دارید؟ برای مشاوره با پشتیبانی ما تماس بگیرید.
بلوک زن دستی ویبره دار
جهت تولید با تیراژ بالاتر نسبت به دستگاه تمام مکانیکی ماشینی طراحی شد که از چند قالب تشکیل شده است و این قالبها به صورت همزمان پر شده و عملیات ویبره به وسیله الکتروموتور متصل به میله لنگ مرحله پر کن و ویبره را برای تمام قالبها انجام میدهد. سپس شانه به صورت دستی رها میشود و فشرده سازی را اجرا میکند.
با استفاده از اهرم قالبها و سمبه بالا آمده و بلوک تولید شده از قالب خارج میشود. حال اپراتور دستگاه را به جلو هل میدهد تا بلوکهای بعدی را به همین روش تولید کند.
بلوک زن دستی گیربکس دار
عملکرد این مدل دستگاه همانند دستگاه تک موتور است و ویژگی متفاوت آن وجود یک الکتروموتور اضافه به همراه گیربکس جهت حرکت دستگاه به جلو و عقب است.
به دلیل سنگین بودن دستگاه وجود این ویژگی اضافه از خستگی کارگر کم کرده و راندمان کار را بالا میبرد.
کجا باید از دستگاه بلوک زنی دستی استفاده کنیم
در مقایسه میان تمام دستگاههای (کلیک کنید تا مقاله معرفی انواع دستگاه را مطالعه کنید) موجود جهت تولید بلوک سیمانی توجه به این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که قصد ما از تولید چه حجم بلوک در هر شیف کاری است و با اینکه زیر بنای لازم جهت چه نوع تولیدی را در اختیار داریم.
در برخی موارد کشاورزان و زمین داران از منطقه پرت زمین جهت تولید بلوک استفاده میکنند. این کار باعث استفاده کامل از تمام زمین در اختیار آنها میشود.
زیر ساخت و باند تولید بلوک مناسب
در این مدل تولید زیر سازی مناسبی برای استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک یا حتی نیمه اتوماتیک و دستگاههای هیدرولیکی نداریم بنابر این با مسطح کردن بخشی از زمین میتوان از دستگاههای بلوک زنی دستی برای تولید بلوک سیمانی سبک و یا سنگین استفاده کنیم. به دلیل وزن کمتر این دستگاههای دستی آنها کمتر در زمین فرو میروند و به دلیل تعداد کمتر قالب راحتتر با زمین تراز میشوند.
برق مصرفی دستگاه بلوک زنی دستی
برق مصرفی مورد نیاز دستگاه دستی تک فاز است بنابر این استفاده از آن در هر نقطهای آسانتر از دستگاههای هیدرولیکی است. موتورهای مورد استفاده در این نوع ماشین از 1.5 تا 3 اسب بخار قدرت دارند.
تیراژ تولیدی دستگاه بلوک زنی دستی
میتوان با دستگاههای دستی متناسب با تعداد قالب، وزن دستگاه، قدرت ویبره و شرایط کارگاه و مهارت کارگر در هر شیف کاری (8 ساعت) حدودا 500 الی 1300 عدد بلوک سیمانی تولید کرد.
با دستگاه بلوک زنی دستی چه نوع بلوکهایی را میتوان تولید کرد
با استفاده از دستگاه بلوک زنی دستی میتوان انواع بلوک را تولید کرد اما توجه به یک نکته اهمیت زیادی دارد. با در نظر داشتن تیراژ پایین دستگاه تولید بلوک سبک ساختمانی که متناسب با مصرف این نوع بلوک، نیاز به تعداد تولید زیاد بلوک در هر شیف کاری است مناسب نیست.
از طرفی بلوکهای سبک ساختمانی ضخامت جداره کمتری دارند و تولید آنها توسط دستگاههای دستی سختتر است.
در بین بلوکهای سیمانی سنگین مدل 40×20 و بلوک سنگین تیغه 40×15 و بلوک 40×10 مصرف بیشتری دارند و تولید آنها با دستگاههای دستی عمومیت دارد.
در کنار دستگاه تمام اتوماتیک میتوان از مدل دستی استفاده کرد
در بحث تولید ایجاد مشکلات فنی، خرابی دستگاه و توقف تولید امری بدیهی و همیشگی است. در این شرایط تولید کننده هوشمند و آینده نگر میتواند با استفاده از دستگاه دستی در زمانهایی که دستگاههای اصلی کارخانه دچار نقص شده و تولید متوقف شده باشد استفاده کند.
با این روش زمان کاری هدر نرفته و در طول فرآیند تعمیر و نگهداری تولید هر چند با حجم پایینتر همچنان ادامه خواهد داشت.
جمع بندی
با توجه به ویژگیهای ذکر شده اگر قصد تولید بلوک سیمانی دارید و قیمت مناسب حتی در صورت استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک، وجود دستگاه بلوک زنی دستی در کارگاه میتواند تضمین کننده تولید همیشگی بدون توقف کارگاه شما باید.
این نکته را باید خاطر نشان شد، حمل و نقل و ضربه به دستگاههای بلوک زنی گاها باعث خارج شدن ریگلاژ قالب و شانه میگردد که این امر در روند تولید بلوک سیمانی با دستگاه بلوک زنی دستی ایجاد اختلال میکند. در این شرایط باید با دقت شانه و قالب با یکدیگر هماهنگ تنظیم گردند.
گروه صنعتی زرین ماشین شما را در انتخاب دستگاههای مناسب یاری میدهد. سوالات و تجربیات خود را در همین برگه در قسمت نظرات وارد کنید.
2 دیدگاه دربارهٔ «دستگاه بلوک زنی دستی مناسب چه ویژگی دارد»
سلام. تفاوت دستگاههای بلوک زنی دستی توی چیه؟ تولید کنندهها قیمتاشون خیلی متفاوته و نمیشه تشخیص داد که با پول بیشتر جنس بهتری هم خریداری کرده باشیم
با سلام. نوع آهنآلات به کار رفته در دستگاه، نوع موتورها و مدل و کیفیت گیربکس، فیوزهای تابلو برق، سیسنم چرخها و مدل قالب و شانه در قیمت دستگاه تاثیر گذار هستند.
آهن آلات به کار رفته در دستگاه از مقایسه وزن دستگاهها قابل اندازه گیری است؛ قیمت الکتروموتورها را نیز از بازار میتوان استعلام کرد. تحمل وزن دستگاه توسط چرخها یا حرکت دستگاه وقتی قالب پایین است و ویبره دستگاه کار میکند باید مورد آزمون قرار داد. ضخامت دیواره قالب و وزن شانهها نیز از دیگر پارامترهای تعیین کیفیت دستگاه بلوک زنی دستی میباشد.